Is de schooltelevisie van BRT terug ?

Bron: eigen berichtgeving, diverse bronnen 3-4-2020 22:43Categorieën: Overheid – kandidaat

VRT brengt extra programma-aanbod voor onderwijs en ouderen door impact coronavirus (13/03/2020)

Op de website van Het Archief voor Onderwijs van meemoo vinden leerkrachten extra audiovisueel materiaal van VRT. Het materiaal werd geselecteerd door en voor leerkrachten. Ook leerlingen zullen nu tijdelijk de kans krijgen dit archief te gebruiken om thuis in opdracht van de leerkracht dit beeldmateriaal te bekijken.

Bij het archiefmateriaal van VRT voorziet Het Archief voor Onderwijs ook verrijkende content: collecties met aanvullende audio- en videofragmenten, om de actualiteit nog verder uit te leggen aan de leerlingen.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/13/vrt-brengt-extra-programma-aanbod-voor-onderwijs-en-ouderen-door/

RTBF brengt terug schooltelevisie (03/04/2020)

In een samenwerking met de federalie Wallonië-Brussel gaat RTB terug schooltelevisie maken. Niet alleen ondersteuning voor leerkrachten, maar ook een interessant gegeven voor kinderen met minder digitale middelen.

Het initiatief richt zich op leerlingen van 6 tot 12 jaar. Men maakt gebruik van de officiële leerplannen en gaat alvast voor de vakken rekenen en Frans aan de slag. 

Bron: https://www.enseignement.be/index.php?page=25703&ne_id=6329

De inspiratie: Schooltelevisie van BRT

De BRT begint in 1962 met het uitzenden van educatieve programma’s voor de schoolgaande jeugd. In dit fragment leren we wat men zoal met een weegschaal en een ballon kan doen, en stellen we de prangende vraag ‘wie doet wat?’.

Laat een reactie na

Archief

Categorieën

NIEUWSBRIEF OVERHEID