Mooimakers ! Ondersteuning om je gemeente Mooi te houden.

Met coachingtrajecten wil Vlaanderen Mooi gemeenten helpen een efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en te implementeren. Gemeenten en intercommunales kunnen coachingtrajecten aanvragen. Een coachingtraject duurt 3 jaar en introduceert enkele beproefde maatregelen rond zwerfvuil en sluikstorten in een lokaal bestuur, zoals bijvoorbeeld een vuilnisbakkenplan. Daarnaast is er ook ruimte om te werken rond een aantal thema’s over zwerfvuil en sluikstorten die het lokaal bestuur naar voren schuift. Vlaanderen Mooi voorziet in de nodige financiële middelen om nieuwe projecten, extra inspanningen en een deel van de bijkomende personeelskosten op te vangen. 

Mooimakers biedt lokale besturen en Vlaamse partners graag ondersteuning in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Hier vind je de verschillende soorten (financiële) ondersteuning terug.

Aanbod voor lokale besturen & Vlaamse partners

Coachingtrajecten

Ontdek hier hoe een Mooimakers-coach kan helpen om een effectief en efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en te implementeren. 

Projecten zwerfvuil & sluikstort

Ontdek hier hoe wij jouw project in de strijd tegen zwerfvuil & sluikstort kunnen ondersteunen. 

Onderzoeksprojecten 

Mooimakers steunt lokale proef- en onderzoeksprojecten inzake vernieuwend zwerfvuil- en sluikstortbeleid. 

Structurele vrijwilligers

Zijn er structurele zwerfvuilvrijwilligers aan de slag binnen jouw stad of gemeente? Hier ontdek je hoe je hen als lokaal bestuur (financieel) kan ondersteunen. 

Ondersteuning opruimacties

Wil je een opruimactie organiseren in je gemeente? Naast opruim- en communicatiemateriaal kan je ook rekenen op een financiële tegemoetkoming. 

Netheidsbarometer

Hoe net is jouw gemeente? De netheidsbarometer is een praktisch meet- en managementinstrument om het zwerfvuil in jouw gemeente in kaart te brengen.

Mijn Mooie Straat

Het centraal meldings- en registratiesysteem met een scherpe focus op de zwerfvuil en sluikstort van Mooimakers. 

Subsidies OVAM

De OVAM biedt financiële ondersteuning aan lokale besturen voor bepaalde investeringen in het kader van afvalstoffen- en materialenbeheer. Ontdek hier de mogelijkheden.


Bekijk alle iniatieven van Mooimakers.be 

Op donderdag 25 november 2021, van 10 tot 12 uur, organiseert Mooimakers een digitale informatiesessie over handhaving op zwerfvuil en sluikstort. Alle actoren die op één of andere manier betrokken zijn in dit handhavingsverhaal zijn welkom.

Laat een reactie na

Archief

Categorieën

NIEUWSBRIEF OVERHEID