Sorting by

×

Terug meer ambtenaren

 

Zowel bij de Vlaamse als bij de fede­rale overheid werken opnieuw meer ambtenaren dan een jaar eerder. Federaal gaat het onder meer om aanwervingen bij Vreemdelingenzaken om de migratiecrisis aan te pakken. 

Het beheersen van de migratiecrisis en de strijd tegen drugs hebben ertoe geleid dat er voor het eerst in jaren opnieuw meer ambtenaren bij de overheid werken.

In Vlaanderen gaat het om een lichte groei tot 29.002 ambtenaren, ongeveer evenveel als drie jaar eerder. Op federaal niveau zijn er na eerdere dalingen ongeveer 1500 medewerkers bijgekomen, tot 79.800. Daarmee zit men weer op het ­niveau van vijf jaar geleden. 56% van de medewerkers zijn vrouwelijk, 44% mannelijk.

 

Vreemdelingenzaken en financiën

Volgens minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) heeft de stijging onder meer te maken met de extra aanwervingen op de Dienst Vreemdelingenzaken om de migratiecrisis aan te pakken. Ook zijn er bij Financiën extra mensen gekomen om de Antwerpse haven te versterken.

De lichte aangroei levert alvast weer debat met aan de ene kant vakbonden, aan de andere zijde de voorstanders van een afgeslankt overheidsapparaat.

 

Bron: De Standaard – 22 mei 2023    –  Statistieken federale overheid.
 

​ 

Leave your thoughts

Archieven

Categorieën

Werkenbijdegemeente  is een partnersite van: werkenbijdeoverheid