Sorting by

×

Uitbreiding van flexi-jobs naar publieke sector

 

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de begroting voor 2023. In het akkoord is onder meer opgenomen dat de flexi-jobs worden uitgebreid naar 12 nieuwe sectoren. De uitbreiding van de flexi-jobs zal ingaan op 1 januari 2024. We zetten alle nieuwigheden op een rijtje.

De uitbreiding van de flexi-jobs is een maatregel om het personeelstekort in deze sectoren aan te pakken. Flexi-jobs bieden werkgevers de mogelijkheid om op een flexibele manier extra personeel in te zetten, terwijl werknemers een extra zakcentje kunnen verdienen. Na de uitbreiding zullen flexi- jobs, naast de 10 huidige sectoren, ook mogelijk worden in de volgende sectoren:

1. Onderwijs

2. Kinderopvang

3. Publieke sport- en cultuursector

4. Land- en tuinbouw

5. Bussen en autocars

6. Autosector

7. Voedingsindustrie

8. Uitvaartsector

9. Verhuissector

10. Rijscholen

11. Eventsector

12. Immosector

 

De Vlaamse regering drong er bij haar federale collega’s erg op aan om flexwerk ook mogelijk te maken voor die sectoren omdat ze kampen met een groot tekort aan werkkrachten. Om als flexi-jobber aan de slag te gaan in het onderwijs en de kinderopvang zal je wel over de nodige opleidingen of diploma’s moeten beschikken. 

Je mag vanaf 1 januari ook in onder meer de eventsector, de voedingsindustrie of bij een boer als flexi-jobber gaan werken. Alle sectoren moeten zelf nog beslissen of ze flexwerk zullen toelaten, de regering laat hen de optie om het statuut te weigeren als ze denken dat het nadelig is voor hen. 

kernwoorden: Flexi-jobs, uitbreiding, sectoren

 

Bronnen: VRT-nieuws  10/10/2023

 

​ 

Leave your thoughts

Archieven

Categorieën

Werkenbijdegemeente  is een partnersite van: werkenbijdeoverheid